Chinese Five Spice groenten met amandelen

groenten_amandelen (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 6 lente-uitjes
  • wokolie
  • 600 g Chinese roerbakgroenten
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Chinese Five Spice
  • 6 eetl. geroosterde gezouten amandelen

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd de lente-uitjes in smalle schuine plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de roerbakgroenten 4 minuten.
Voeg de witte lente- uienplakjes toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de five spice groenten erop.
Bestrooi met de amandelen en het groen van de lente-uien.

Op tafel
Zet frisse atjar tjampoer op tafel, dat is heerlijk bij dit vegetarische gerecht.

Lekker anders kan ook
Voeg voor een niet-vegetarische versie, 75 g uitgebakken spekjes toe aan de groenten.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Kaneelyoghurt brûlée toe.

Bron: Conimex

Terug