Babi kecap met kerstomaatjes en Chinese kool met sesam

babi_ketjap_kerstomaatjes (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 2 uien
  • 1 Chinese kool
  • 250 g kerstomaatjes
  • 400 g hamlappen
  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi kecap
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 2 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. grofgehakte peterselie

Pel en snijd de uien in smalle ringen.
Snijd de Chinese kool in stukken.
Maak de tomaatjes schoon.
Snijd het vlees in lange dunne repen.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de uienringen 3 minuten.
Voeg het vlees aan de uien in de pan toe en roerbak 4 minuten.
Bak de kerstomaatjes 1 minuut mee.
Voeg 20 cl water en de bumbu toe, goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese kool 3 minuten.
Voeg het sesamzaad toe en wok nog 1 minuut.
Roer de oestersaus erdoor.
Schep de rijst, de babi kecap en de Chinese kool op 4 borden.
Strooi de peterselie over het vlees.

Op tafel
Geef er pittige sambal brandal en gebakken uitjes bij.

Lekker anders kan ook
De kerstomaatjes kunnen worden vervangen door champignons of shiitakes.
En in plaats van peterselie is het ook lekker om fijngehakte koriander te gebruiken.

Bron: Conimex

Terug