Knoflookmihoen met gehakt, lente-ui en limoen

knoflookmihoen (3K)

voor 3 tot 4 personen
  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • wokolie
  • 350 g gehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 6 eetl. fijngehakte verse kruiden
    (bijv. koriander, bieslook en basilicum)
  • 1 zak (250 g) mihoen

Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met ½ dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en het gehakt, laat marineren.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Was en snijd de lente-uitjes klein.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de schil boven een schaaltje.
Pers de limoen uit en vang het sap op.
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok en wok het gehakt ca. 5 minuten.
Voeg de knoflook, ⅔ van de lente-ui en de limoenrasp toe en wok deze 2 minuten mee.
Roer de groente-kruidenmix erdoor en wok tot het droog begint te worden.
Voeg dan de mihoen en de kruiden toe en wok nog 3 minuten.
Voeg limoensap naar smaak toe, schep de gewokte mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met de rest van de lente-ui.
Lekker met een frisse salade van taugé, paprika en ijsbergsla.

Bron: Conimex

Terug