Tjap tjoy met kip, paksoi en knoflookmie

tjap_tjoy_kip (2K)

  • 400 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 100 g kleine champignons
  • 1 rode paprika
  • wokolie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Tjap Tjoy
  • 1 zak Chinese eiermie

Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
Halveer de champignons.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de blokjes kip met de paprika 3 minuten.
Voeg de champignons en de paksoi toe en wok 3 minuten mee.
Strooi de mix (uit het pakje) over de groenten en voeg 5 dl koud water toe.
Roer het goed door en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak hierin de plakjes knoflook in 2 minuten goudbruin.
Voeg de mie toe en warm goed door.
Breng op eventueel op smaak met wat zout & peper.
Verdeel de knoflookmie over 4 borden en schep de tjap tjoy erop.

Op tafel
Zet atjar taugé op tafel.
Deze frisse, zoetzure salade is erg lekker bij tjap tjoy.

Lekker anders kan ook
Vervang de Chinese mie door woknoedels of witte rijst.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Kokossmoothie met mango toe.

Bron: Conimex

Terug