Goelai Daging,
pittig gekruid lamsvlees met kokos

goelai_daging (3K)

  • 500 g lamsvlees
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetl. wokolie
  • 1 - 2 theel. sambal badjak
  • 2½ eetl. kerrie djawa
  • 1 theel. kaneel
  • 8 eetl. geraspte kokos

Snijd het vlees in gelijke stukjes.
Pel en snijd de uien en de knoflook zeer fijn.
Verhit een wok, voeg de olie toe en wok de ui, de knoflook, de sambal, de kerrie en de kaneel 3 minuten.
Wrijf de stukjes vlees in met het gebakken uienmengsel en laat het vlees ca. 30 minuten marineren.
Doe de geraspte kokos in een kom, schenk er ½ liter kokend water bij en laat ca. 5 minuten staan.
Doe het in een zeef boven een (stoof)pan en druk er zoveel mogelijk vocht (santen) uit.
Breng het vocht aan de kook, voeg eventueel zout & peper toe en vervolgens de vleesstukjes met het uienmengsel.
Laat het met het deksel op de pan op een laag vuur ca. 30 minuten koken.
Haal het deksel van de pan en laat ca. 15 minuten inkoken zodat ⅓ van het vocht kan verdampen.
Schep in een schaal.
Ideaal gerecht bij een uitgebreide rijsttafel, maar ook lekker met gekookte rijst en gewokte groene kool.

Bron: Conimex

Terug