Perkedèl pan

Perkedèl pan

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 2 gare aardappelen, ca. 150 g
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g mager rundergehakt
  • nootmuskaat
  • 1 eetl. kecap manis
  • 3 kruidnagels
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen
  • 1 eetl. olie
  • geraspte citroenschil

Kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
Maak de peper schoon en snijd het heel fijn.
Houd de helft apart.
Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappelen, de helft van de fijngemaakte peper, een flinke lepel ui, knoflook en wat nootmuskaat.
Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
Strijk er met een kwastje de kecap over en steek de kruidnagels erin.
Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten gaar worden.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Fruit de rest van de ui en de rest van de peper in de olie zacht.
Voeg de gare rijst toe en bak kort mee.
Maak de rijst op smaak met geraspte citroenschil.
Serveer de rijst en de sperziebonen bij het gehakt.

Aardappelen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug