Pastei tutup

Pastei tutup

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 300 g rundergehakt
  • 200 g wortels
  • 160 g doperwten
  • 100 g soe-oen
  • 4 eieren
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 prei
  • 3 eetl. kecap manis
  • 3 eetl. melk
  • 1 eetl. sambal oelek
  • ½ theel. nootmuskaat
  • zout & peper
  • roomboter

Kook de aardappels in een laagje gezouten water 14 à 15 minuten.
Kook tevens alvast 3 eieren in 7 à 8 minuten hard en verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 °C.
Snipper de sjalotten en snijd knoflooktenen fijn.
Snijd de worteltjes in ringetjes, laat doperwten uitlekken en prei in halve ringen.
Verhit een klont boter en rul rundergehakt samen met de sjalot en knoflook bruin bakken.
Voeg vervolgens sambal oelek, kecap manis en een flinke snuf zout en peper toe.
Voeg de gesneden prei, wortel en doperwten toe en bak al omscheppend nog enkele minuten mee tot het vocht grotendeels verdwenen is.

Pastei tutup
Pastei tutup
Pastei tutup
Pastei tutup
Pastei tutup

Week ondertussen de soe-oen 4 minuten in kokend water, spoel af onder koud water en meng door het geheel.
Pel de eieren en snijd in plakjes.
Giet de aardappels af en stamp de aardappels samen met een scheut melk, een paar klontjes boter, nootmuskaat en een flinke snuf zout en peper tot een smeuïge puree.
Neem een middelgrote ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel over de bodem.
Bedek met de plakjes ei en maak af met de aardappelpuree.
Bestrijk de aardappelpuree met een geklutst ei en plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.

Tip
Serveer met chilisaus of ketchup.

Bron: Smaakmenutie

Terug