Pangsit goreng

Gefrituurde pasteitjes

Pangsit goreng

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 á 2 pakken pangsitvellen
  • 150 g rundergehakt
  • 150 g garnalen, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eetl. prei, fijngesneden
  • 2 eetl. selderij, fijngesneden
  • peper & zout
  • olie
  • zonnebloemolie
  • water en bloem voor meelpapje, dient als plakmiddel

Hebben ze geen pangsitvellen, maak ze dan zelf van 350 gram bloem, 1 ei, 2 eetlepels olie zout, scheut lauw water.
Maak daar een deeg van en rol uit tot dunne plakken.

Rundergehakt samen met de fijngehakte garnalen in wat olie fruiten.
Dan de knoflook en prei toevoegen en even mee laten bakken.
Vervolgens de selderij, peper en zout erbij doen, het geheel goed door elkaar mengen.
Vuur uitdoen en laten afkoelen.
Het overtollige vet afgieten.
Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling.
Vouw de velletjes in een driehoek dicht en plak ze met het meelpapje vast.
Even aandrukken.
De twee punten van dit driehoekje –links en rechts- vouw je achterwaarts en plak je weer dicht met het meelpapje.
In ruime olie bakken en serveren met een zoetzure gembersausje

Bron: Jan Rijks

Terug