Gebakken paksoi met Chinese paddenstoelen

Xiānggū jú báicài

  • 15 Chinese paddestoelen
  • 400 g paksoi
  • 10 g gember
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. rijstwijn / sherry
  • 1 theel. sesamolie
  • zout
  • 2 theel. suiker
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 20 cl paddestoelenvocht of water
  • 1½ eetl. maizena
  • 3 eetl. water

Was en week de paddestoelen ongeveer 30 minuten.
Giet af en bewaar het vocht.
Verwijder steeltjes en snijd de hoed schuin doormidden.
Marineer de hoedjes in rijstwijn of sherry.
Snijd de paksoi in stukken van 4 x 4 cm.
Blancheer de paksoi een aantal seconden.
Spoel onder koud water af.
Sla de gember plat.
Vermeng de ingrediënten van het bindpapje.
Verhit de olie in een wok.
Voeg gember toe en roerbak enkele seconden.
Verwijder de gember.
Voeg paddestoelen toe en roerbak enkele seconden.
Voeg paksoi en smaakgevers toe.
Breng aan de kook.
Maak het gerecht af met een bindpapje van maizena en water.
Voeg de sesamolie toe.
Serveer.

Bron: Esther's recepten

Terug