Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zorg ervoor dat ze een beetje knapperig/al dente zijn, omdat ze meer in de saus zullen koken.
Spoel de noedels af in koud water, laat ze uitlekken en doe er 1 theelepel olijfolie over.
Zet opzij.
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe in een mengkom.
Klop samen en zet het geheel opzij.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe grote pan op een middelhoog vuur terwijl intussen de rijstnoedels worden geweekt.
Eenmaal zeer heet, voeg de kip toe en laat 1 minuut ongestoord bakken en roerbak dan verder tot het gaar is.
Overbrengen op een bord.
Veeg de pan uit.
Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde koekenpan en verwarm deze op een middelhoog vuur.
Voeg paprika's en sjalotten toe en bak 1 minuut.
Voeg de wortelen en knoflook toe en bak 1 minuut extra.
Verlaag het vuur tot medium en giet de geklopte eieren over de groenten en bak ze onder voortdurend roeren tot ze geklutst zijn.
Voeg saus en noedels toe en verhoog het vuur tot middelhoog.
Schud het door elkaar tot gelijkmatig gemengd is en blijf roeren en kook tot de noedels beetgaar zijn, 1 à 2 minuten.
Roer de kip, taugé , groene uien en pinda's erdoor en verwarm het geheel.
Proef en voeg indien gewenst een eetlepel extra limoensap en chilisaus naar smaak toe.
Werk af met koriander en serveer.
|
|
Snijd de paksoi in reepjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Pers de knoflook en klust een ei.
Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit de wokolie in een wokpan en wok hierin de lente-ui en knoflook ongeveer 30 sec.
Voeg het ei toe en roer alles door elkaar tot het ei is gestold.
Voeg de garnalen, paksoi en de tauge toe en roerbak voor 3 minuten.
Zet het vuur laag, voeg de soja sesam woksaus en 1 eetlepel limoensap toe en meng goed door.
Voeg dan de rijstnoedels toe en verwarm het geheel nog even goed.
|
|
Meng de arrowroot door de sojasaus en giet dit in een platte schaal over de stukjes kip.
Meng goed en laat 10 minuten marineren.
Week de noedels kort in heet water, tot ze net beetgaar zijn.
Giet af en spoel af met koud water.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en rode peper 1 minuut, tot de geuren goed vrijkomen.
Doe de gemarineerde kip erbij en wok hoog vuur gaar.
Laat de taugé en noedels 30 seconden meebakken, schep de saus erdoor en warm alles nog even goed door.
Serveer de pad thai op een grote schaal of in kommetjes.
Strooi de lente-ui, koriander en cashewnoten erover en leg er wat partjes limoen bij.
Wijntip
De Elemental Viognier heeft zacht steenfruit als perzik en abrikoos, witte bloemen, verrassend fris en toch zacht en lang in de nasmaak. Alles wat we zoeken om de vele smaken in dit gerecht te ondersteunen.
|
|
Laat de gedroogde rijststicks 10 tot 15 minuten in warm water weken tot ze zacht zijn en volledig uitlekken.
Als u halfverse rijst gebruikt, slaat u deze persen over.
Hak de sjalot fijn en conserveer de zoete radijs.
Snijd tofu in kleine hapjes en bieslook in stukjes van 5 cm.
Hak geroosterde pinda's fijn.
Zet alle groenten opzij.
Meng in een mengkom alle ingrediënten voor de saus en meng goed tot de tamarine en de suiker is opgelost.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 eetlepel bakolie toe; voeg gladde kip en garnalen toe en kook tot ze driekwart weg gekookt zijn en gouden randen hebben, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
Haal ze uit de wok en zet ze opzij.
Voeg in dezelfde wok 1 eetlepel bakolie toe; voeg tofu toe en kook gedurende 1 à 2 minuten of tot ze goudkleurig zijn. Als u extra stevige tofu gebruikt, kook dan iets langer om een hardere buitenste schil te krijgen, die voorkomt dat de tofu breekt.
Voeg gehopte sjalot en radijs toe.
Roerbak alles ongeveer 1 à 2 minuten samen.
Voeg noedels en saus toe die we eerder hebben gemaakt.
Roerbak tot de noedels waargenomen saus volledig en geen vloeistof meer op de bodem van de wok, ongeveer 2 tot 3 minuten.
Als de noedels langzaam gaar worden, voeg dan 2 eetlepels meer water per keer toe.
Als uw noedels te veel aan elkaar plakken, voeg dan 1 eetlepel olie per keer toe.
Duw alles aan de kant van de wok om plaats te maken voor eieren.
Voeg wat meer olie toe en kraak 2 eieren in de wok.
Nog niet klauteren, laat ze maar halverwege koken.
Breek dan de dooiers en begin te klauteren.
Zo krijg je lekkere eierbeten.
Meng nu roerei en noedels door elkaar te gooien en te roeren.
Voeg nu taugé , knoflookbieslook, pinda's, kip en garnalen toe.
Gooi alles bij elkaar voor ongeveer 1 minuut.
Haal alles van het vuur en breng het over op een dienblad.
Als u graag serveert met extra verse taugé , knoflookbieslook, gehakte pinda's, gedroogde Thaise chilipoeder en limoen.
Opmerking
Als u extra stevige tofu gebruikt, wikkel het dan in met een papieren handdoek om het overtollige vocht kwijt te raken.