Pad Thai - I

Pad Thai

  • 225 g brede mienoedels
  • olijfolie
  • 450 g kippenborst, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika in dunne plakjes gesneden
  • 2 sjalotten
  • 200 g wortelen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 170 g taugé
  • 2 groene uien, gesnipperd
  • 60 g ongezouten pinda's, ruw gehakt
  • 8 g korianderbladeren, fijngehakt
  • 1 eetl. limoensap, optioneel
    • voor de saus
  • 4 g bruine suiker
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. vissaus
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 2 eetl. pindakaas
  • 1 eetl. chilipeper pasta, zoals sambal oelek
  • ½ theel. gedroogde basilicum
  • ½ theel. korianderpoeder
  • ½ theel. gemalen gember
  • ¼ theel. peper

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zorg ervoor dat ze een beetje knapperig/al dente zijn, omdat ze meer in de saus zullen koken.
Spoel de noedels af in koud water, laat ze uitlekken en doe er 1 theelepel olijfolie over.
Zet opzij.
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe in een mengkom.
Klop samen en zet het geheel opzij.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe grote pan op een middelhoog vuur terwijl intussen de rijstnoedels worden geweekt.
Eenmaal zeer heet, voeg de kip toe en laat 1 minuut ongestoord bakken en roerbak dan verder tot het gaar is.
Overbrengen op een bord.
Veeg de pan uit.
Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde koekenpan en verwarm deze op een middelhoog vuur.
Voeg paprika's en sjalotten toe en bak 1 minuut.
Voeg de wortelen en knoflook toe en bak 1 minuut extra.
Verlaag het vuur tot medium en giet de geklopte eieren over de groenten en bak ze onder voortdurend roeren tot ze geklutst zijn.
Voeg saus en noedels toe en verhoog het vuur tot middelhoog.
Schud het door elkaar tot gelijkmatig gemengd is en blijf roeren en kook tot de noedels beetgaar zijn, 1 à 2 minuten.
Roer de kip, taugé, groene uien en pinda's erdoor en verwarm het geheel.
Proef en voeg indien gewenst een eetlepel extra limoensap en chilisaus naar smaak toe.
Werk af met koriander en serveer.

Bron: Carlsbad cravings


Pad Thai - II

Pad Thai

een gemakkelijke uitvoering

  • 3 lente-uitjes, 45 g
  • 1 pakje Conimex Thaise Pad Thai
  • 1 ei
 
  • 2 eetle. olie
  • 125 g taugé
  • 100 g gepelde rauwe tijgergarnalen

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Kook de rijstnoedels in ruim kokend water in 6 minuten gaar.
Roer af en toe door met een vork.
Giet de rijstnoedels dan af en spoel ze koud onder stromend water.
Laat goed uitlekken.
Breek intussen het ei boven een kom en klop het met 1 eetlepel water met een garde los.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van het ei.
Neem de omelet uit de pan, rol hem op en snijd hem in dunne rolletjes. Houd ze apart.
Zet dezelfde koekenpan terug op het vuur en verhit nogmaals 1 eetlepel olie.
Laat de olie goed heet worden en bak vervolgens de garnalen aan beide kanten kort.
Voeg de taugé, de lente-uitjes en de sausmix uit het pakje Thaise Pad Thai toe en bak dit nog 1 à 2 minuten mee.
Voeg de rijstnoedels en de omeletreepjes toe en warm het geheel al omscheppen nog even goed door.
Verdeel het gerecht over borden en strooi de pinda’s uit het pakje Thaise Pad Thai erover.

Bron: Conimex

Terug