Oriëntaalse snijbonen

Oriëntaalse snijbonen

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 400 g snijbonen
  • 1 ui
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel
  • 2 bieflapjes
  • peper
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Schil de aardappelen.
Kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui in de olie glazig.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de snijbonen met een paar lepels water en de kaneel toe en stoof ze in 10 minuten gaar.
Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in een paar minuten bruin.
Neem het vlees uit de pan en voeg 7½ cl water toe.
Roer het aanbaksel op de bodem van de pan los en laat de jus aan de kook komen.
Was de koriander en snijd het klein.
Roer van het vuur af de koriander en wat citroensap door de groente.
Geef de aardappelen, vlees en jus erbij.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug