voor 2 porties
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Verwijder de vetlaag van de biefstuk, snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
Maak de wortelen schoon en schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Halveer en ontpit de abrikozen en snij ze in grove blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan, bak de amandelen goudbruin en haal ze eruit.
Doe het vlees in de olie en bak het op een hoog vuur in 1 Ć 2 minuten aan alle kanten bruin, breng op smaak met zout, peper, de helft van het paprikapoeder en de komijn en haal het eruit.
Voeg de wortelen, ui en knoflook toe aan de olie met 2 eetl. olie en sauteer.
Breng op smaak met zout, peper, de rest van het paprikapoeder en de komijn.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten koken.
Voeg de abrikozen toe en laat nog 2 minuten koken.
Verhit vervolgens het vlees en de amandelen kort.
Breng indien nodig op smaak en serveer bestrooid met peterselie.