Oosterse spinaziesoep

Oosterse spinaziesoep

voor 2 porties

  • 400 g baby bladspinazie
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. komijn (gemalen)
  • 80 cl groentebouillon, heet
  • 150 g pitabrood
  • 1 à 2 theel. citroenschil, geraspt
  • 150 g yoghurt van volle melk
  • 1 theel. bloem

Was de spinazieblaadjes, draai ze droog en hak ze fijn.
Snijd de chilipeper met zaadjes in fijne ringetjes.
Snijd de ui in blokjes en fruit ze in 2 eetl. hete olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg het knoflookteentje toe.
Roer de chilipeper, spinazie en komijn erdoor.
Giet er de hete groentebouillon bij, dek af, breng aan de kook en laat op een zacht vuur 10 minuten zachtjes koken.
Snijd het pitabrood in 1 cm dikke plakken.
Meng 4 eetlepels olijfolie en geraspte citroenschil erbij.
Bestrijk de sneetjes brood ermee en bak ze in de voorverwarmde oven op 220 °C op het 2e rek van onderen in 10 minuten goudbruin (hetluchtoven niet aanbevolen).
Meng de yoghurt en bloem, roer door de soep en breng aan de kook.
Laat het 5 minuten koken op laag vuur.
Breng de soep indien nodig op smaak en serveer met het pitabrood.

Bron: essen & trinken

Terug