Oosterse salade met lamsbout

Oosterse salade met lamsbout

  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 50 g honing
  • 3 theel. zwarte komijn
  • 4 Arabisch platbroodjes
  • 5 stengels platte peterselie
  • 5 munt stengels
  • 100 g dadeltomaten
  • 80 g rode uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g lamszadel
  • peper
  • 150 g crème fraîche
  • ½ citroen
  • cayennepeper
  • 3 theel. chilivlokken
  • suiker
  • 1 eetl. witte wijnazijn

Pel de knoflook, snijd hem fijn en plet hem tot een pasta met een beetje zout.
Breng in een kleine steelpan de honing met de knoflookpasta, 5 eetl. water en 1 theel. zwarte komijn eenmaal aan de kook en laat op een zacht vuur inkoken tot een enigszins dikke siroop.
Verwarm de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven op de middelste plank.
Snijd 4 ronde cirkels van ongeveer 18 cm Ø uit de platbroodjes, bestrijk ze met de honingpasta en bak ze op de hete bakplaat in de oven in ongeveer 3 minuten knapperig.
Pluk de peterselie- en muntblaadjes, hak fijn en meng.
Was de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de uien kruislings in fijne reepjes.
Snijd de lamszadel in plakken van 1 cm dik.
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak het vlees 6 à 8 minuten aan alle kanten en breng het op smaak met zout en peper.
Laat het vlees afkoelen.
Meng crème fraîche met citroenschil, 2 eetl. van het kruidenmengsel, cayennepeper, 2 theel. chilivlokken, 1 theel. zwarte komijn, 1 snufje suiker en zout.
Besmeer de pasteitjes met een beetje crème fraîche.
Meng lamsvlees met de rest van het kruidenmengsel, tomaten, uien, rest van olie en azijn, breng licht op smaak met zout en verdeel over de pasteitjes.
Serveer de pasteitjes bestrooid met de resterende chilivlokken en zwarte komijn.

Bron: essen & trinken

Terug