Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Maak de soepgroenten en uien schoon en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Hak de dadels fijn.
Spoel de linzen in een zeef onder koud water tot het water helder is.
Verhit de olie in een pan.
Fruit de groenten en uien hierin op matig vuur gedurende 3 à 4 minuten, al roerend.
Voeg de linzen toe, laat even stomen, voeg de kippenbouillon en de dadels toe en breng aan de kook.
Voeg de laurierblaadjes en kaneelstokje toe, kook onafgedekt op matig vuur gedurende 40 minuten, af en toe roerend.
Roer aan het einde van de kooktijd de harissa-pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet eenderde van de soep in een hoge kom, pureer grof met een staafmixer en doe terug in de pan.
Hak het knoflookteentje zeer fijn.
Pluk de blaadjes van de munt en peterselie, hak fijn.
Meng met knoflook en citroenschil.
Roer de Griekse yoghurt met zout en citroensap tot een gladde massa.
Bestrooi de soep met muntmengsel en serveer met yoghurt.