Oosterse lamsstoofpot

Oosterse lamsstoofpot

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 600 g lamsschouder, zonder been
  • 3 uien á 50 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 30 g dadels, gedroogd, ontpit
  • 2 eetl. olie
  • zout & peper
  • 2 theel. tomatenpuree
  • 200 g pomodoritomaten
  • 70 cl vleesbouillon
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 2 blikjes kikkererwten, 400 g
  • 3 eetl. amandelen
  • 3 stengels munt
  • pita brood

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
Uien in blokjes snijden.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes afhankelijk van de hittegraad en hak fijn.
Snij de dadels in fijne blokjes.
Verhit de olie in een brede pan en bak het vlees op een hoog vuur in 4 à 5 minuten aan alle kanten.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de uien, knoflook en chilipeper toe en bak 2 à 3 minuten.
Voeg tomatenpuree toe en roerbak kort.
Voeg pomodoritomaten en bouillon toe.
Voeg de dadels en kaneel toe en laat afgedekt op matig vuur 50 minuten koken.
Giet intussen de kikkererwten af, spoel ze in koud water en laat ze uitlekken.
Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de stoofpot en laat onafgedekt verder koken.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn.
Hak de muntblaadjes grof.
Breng de stoofpot indien nodig op smaak met zout en peper.
Serveer bestrooid met amandelen en munt.
Serveer met pita brood.

Bron: essen & trinken

Terug