Oosterse lamsschouder

Oosterse lamsschouder

  • 1 lamsschouder, ca. 900 g
  • 50 g gember, vers
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 5 kardemompeulen
  • 1 theel. venkel
  • 1 theel. koriander
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. Szechuanpeper
  • zout
  • 500 g tomaten
  • 8 eetl. olie
  • 25 cl lamsbouillon
  • 1 bos lente-uitjes

Ontdoe de lamsschouder indien nodig van vet en pezen.
Schil de gember.
Snijd de gember, uien en knoflookteentjes heel fijn.
Verwijder de zaadjes uit de pepers en hak ze fijn.
Verwijder de zaadjes uit de kardemompeulen en hak ze fijn.
Meng gember, knoflook, chilipeper, kardemom, venkel, koriander, kurkuma, Szechuanpeper, zout en 4 eetlepels olie.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de steeltjes.
Verhit 4 el olie in een braadpan en schroei de lamsschouder aan alle kanten goed dicht.
Verdeel het kruidenmengsel over de lamsschouder en druk aan.
Giet de lamsfond erbij en voeg de tomaten toe.
Ongeveer 15 minuten roosteren in de voorverwarmde oven op 190 °C, daarna nog eens 80 minuten op 120 °C (het gebruik van een heteluchtoven wordt niet aanbevolen).
Maak intussen de lente-uitjes schoon.
Snijd het wit en het lichtgroen in stukjes van 4 cm en voeg ze na 70 minuten bij de lamsschouder.

Bron: essen & trinken

Terug