Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

voor 2 à 4 personen

  • 400 g kipdijfilet
  • 100 g taugé
  • 100 g noedels naar keuze
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 2 eieren
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 ui of sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • ½ winterpeen
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. sambal

Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak rondom bruin in een scheutje olie in circa 5 minuten.
Snijd ondertussen de ui of sjalot en knoflook fijn.
Haal de kip uit de pan en fruit de knoflook en ui 2 minuutjes aan.
Voeg de sojasaus toe en ketjap manis toe en meng even met de ui en knoflook.
Voeg vervolgens 1 liter warm water toe samen met de verkruimelde kip bouillonblokjes.
Breng aan de kook en doe de kip terug in de pan.
Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
Snijd ondertussen een de winterpeen in blokjes of julienne (reepjes) en prei in halve ringetjes.
Maak de taugé schoon en snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes.
Doe alle groenten (behalve de lente-ui) bij de kip in de pan en laat 20 à 25 minuten pruttelen met deksel op de pan.

Aziatische noedelsoep met kip
Aziatische noedelsoep met kip
Aziatische noedelsoep met kip

Bak ondertussen een omelet van 2 eieren in een beetje olie.
Rol de omelet als een pannenkoek op en snijd in reepjes.
Maak ook de noedels door deze (afhankelijk van de verpakking) 3 à 4 minuten te wellen in heet water.
Haal de kip uit de pan en haal met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled).
Doe de kip met het ei terug in de pan en voeg ook de noedels toe.
Voeg de sambal toe en maak eventueel extra op smaak met ketjap.
Serveer met lente-ui en een schijfje verse limoen.

Bron: Smaakmenutie

Terug