voor 2 à 4 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak rondom bruin in een scheutje olie in circa 5 minuten.
Snijd ondertussen de ui of sjalot en knoflook fijn.
Haal de kip uit de pan en fruit de knoflook en ui 2 minuutjes aan.
Voeg de sojasaus toe en kecap manis toe en meng even met de ui en knoflook.
Voeg vervolgens 1 liter warm water toe samen met de verkruimelde kip bouillonblokjes.
Breng aan de kook en doe de kip terug in de pan.
Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
Snijd ondertussen een de winterpeen in blokjes of julienne (reepjes) en prei in halve ringetjes.
Maak de taugé schoon en snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes.
Doe alle groenten (behalve de lente-ui) bij de kip in de pan en laat 20 à 25 minuten pruttelen met deksel op de pan.
![]() |
![]() |
![]() |
Bak ondertussen een omelet van 2 eieren in een beetje olie.
Rol de omelet als een pannenkoek op en snijd in reepjes.
Maak ook de noedels door deze (afhankelijk van de verpakking) 3 à 4 minuten te wellen in heet water.
Haal de kip uit de pan en haal met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled).
Doe de kip met het ei terug in de pan en voeg ook de noedels toe.
Voeg de sambal toe en maak eventueel extra op smaak met kecap.
Serveer met lente-ui en een schijfje verse limoen.
voor 2 personen
|
|
Kook de soba noedels (of andere noedels) volgens de verpakking in 7 minuten gaar.
Snijd 1 grote kipfilet in hapklare stukjes.
Bestrooi rondom met zout en peper en bak in een scheutje olie in enkele minuten gaar.
Doe ondertussen 3 flinke eetl. pindakaas in een mengkom samen met 5 eetl. (lauw)warm water.
Kluts de pindakaas los met een kleine garde (dit gaat makkelijker met ietwat warm water).
![]() |
![]() |
Meng de sojasaus, sambal oelek, sesamolie, honing, geperste knoflookteen en het sap van een kleine limoen door het geheel tot je een gladde dressing hebt.
Snijd de paprika in kleine stukjes en lente-ui in smalle ringen.
Doe alles in een ruime schaal of kom samen met de gesneden rode kool.
Voeg de afgespoelde soba noedels toe samen met de kip en hussel alles goed door elkaar.
Meng nu ook de pindadressing door het geheel en maak af met een flinke hand gehakte pinda's.