Aziatische noedelsalade

Aziatische noedelsalade

voor 2 personen

  • 90 g (soba) noedels
  • 20 g pinda's
  • 3 flinke eetl. pindakaas
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 theel. sesamolie
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. sambal of sriracha
  • 1 teen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 rode paprika
  • ¼ (kleine) rode kool
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 limoen
  • pinda's, gehakt

Gebruik voor de dressing een blender, keukenmachine of staafmixer.
Doe de pindakaas, sojasaus, 5 eetlepels water, sesamolie, honing, knoflook, sriracha of sambal en het sap van 1 limoen in de blender en mix tot een gladde dressing.
Bak de kipfilet in een koekenpan en bestrooi vooraf alleen met peper en zout.
Snijd daarna in hapklare stukjes.
Snijd ondertussen de rode kool in kleine stukjes of reepjes.
Snijd ook de paprika in kleine stukjes en lente-ui in smalle ringen.
Kook de soba noedels volgens de verpakking.
Meestal 4 minuten koken en dan afgieten.
Mix nu alle ingrediƫnten door elkaar en wees niet te zuinig met de pinda-dressing.
Serveer extra met pinda's.
Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden.

Bron: Smaakmenutie

Terug