Nasi met spruitjes en ei

Nasi met spruitjes en ei

  • 250 g gewone rijst
  • 500 g spruitjes
  • 3 eieren
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • 5 eetl. kecap manis
  • 4 eetl. olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 eetl. kurkuma
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • 1 eetl. gemalen koriander

Idealiter maak je nasi goreng met overgebleven, afgekoelde rijst, maar die komt in mijn huishouden niet voor.
Kortom: kook de rijst net aan gaar, spoel de hitte eraf met koud water en giet hem af.
Snijd de spruitjes in tweeën en kook ze in water met zout beetgaar in circa 4 minuten.
Giet af.
Klop de eieren los met de vissaus, 1 eetlepel kecap en wat zout.
Verhit een wok met de olie en fruit er de ui, gember, chilipeper en knoflook in tot knoflook kleurt en gaat geuren.
Voeg de spruitjes toe en warm door.
Schuif dat alles naar één kant (of haal tijdelijk uit de wok) en giet de eieren op de vrije plek.
Laat al roerend en rubbelend stollen tot een kruimelig roerei.
Voeg nu de rijst in porties toe en meng goed.
Voeg de specerijen toe en nog een sliert kecap en warm rustig even door.

Bron: Onno Kleyn

Terug