Nasi rames rijst met vlees en groenten

Nasi rames rijst met vlees en groenten

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 350 g rijst
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 4 eetl. acar campoer
  • 4 eetl. sambal oelek
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 500 g sperziebonen
  • 4 eetl. kecap marinade
  • 5 eetl. wokolie
  • 400 g nasi groentepakket
  • 400 g kippendijfilets

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
Kook ze vervolgens 5 minuten beetgaar in ruim kokend water.
Snij de kippendijfilet in stukjes.
Marineer de kippendijfiletstukjes in de kecap manis marinade.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mix voor nasi goreng met 10 cl kokend water in een kom en laat het minimaal 10 minuten
wellen.
Verhit 2 eetlepels wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 minuten.
Voeg de bumbu sajoer boontjes en 20 cl water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.
Verhit in een andere wok 1 eetlepel wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort.
Voeg vervolgens de gewelde mix voor nasi goreng en de gekookte rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.
Serveer de boontjes, nasi goreng en kip samen op een bord, inclusief een schep sambal oelek en acar campoer.

Bron: Conimex

Terug