Nasi kunyit

Kurkumarijst

Nasi kunyit

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g ketan, gewassen en afgegoten
  • water om rijst in te koken
  • 1 eetl. kunyit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kemirinootje
  • 20 à 30 cl santen
  • zout naar smaak
  • sap van 1 citroen
  • 1 pandanblad, kleingesneden
  • gebakken uitjes

Stamp de knoflook en het kemirinootje samen fijn.
Meng de kunyit door het water en roer er de fijngestampte ingrediënten door.
De rijst hierin een nacht, of tenminste 6 à 8 uur, laten weken.
Afgieten.
Zout en citroensap aan de santen toevoegen.
De helft hiervan bewaren en het resterende gedeelte door de rijst roeren.
De rijst in de geperforeerde pan van een rijstkoker overdoen, het pandanblad in het water strooien en dit laten koken.
Stoom de rijst tot ze kleverig, glanzend en gaar is.
Vervolgens de achtergehouden santen beetje bij beetje door de rijst roeren.
De rijst in een schotel overdoen.
Garneren met de gebakken uitjes en warm serveren.

Bron: Esther's recepten

Terug