Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de katenspek in kleine stukjes en bak in een ruime pan (zonder olie) rondom aan.
De katenspek hoeft niet door- en door krokant te zijn.
Haal uit de pan en zet even weg.
Mix ondertussen in de foodprocessor of met de kom van de staafmixer de knoflook, en lombok fijn.
Je kan het ook ragfijn snijden.
Voeg wat olie toe aan de pan en fruit op laag vuur even aan.
Snijd ondertussen de kipfilet heel fijn (hele kleine stukjes) en voeg toe aan het geheel.
Bak al omscheppend enkele minuten tot de kip gaar is.
Voeg de kecap manis toe samen met een verkruimeld kipbouillonblokje en laos.
Meng door het geheel.
![]() |
![]() |
Voeg nu ook de katenspek weer toe en laat op laag vuur even pruttelen.
Schuif het mengsel nu naar één kant van de pan en voeg de eieren toe.
Blijf roeren zodat je roerei krijgt.
Meng vervolgens door de rest van het geheel.
Voeg vervolgens circa de spits- of witte kool toe en meng door het geheel.
Laat op matig vuur pruttelen (eventueel met deksel).
Maak de mihoen door deze 2 minuten te koken in ruim water.
Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
Voeg nu de mihoen stapsgewijs toe en roer steeds goed door elkaar.
Doe niet in een keer de mihoen erbij, want dan is het een klus om alles goed te vermengen.
Voeg naar smaak extra kecap manis toe.
Serveer met gebakken uitjes en acar.
|
|
Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met 5 cl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en de kip.
Laat dit 10 minuten marineren.
Was en snijd de bleekselderij in stukjes en bewaar het groen.
Snijd de rode peper fijn.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes en de bleekselderij 7 minuten.
Wok de rode peper 2 minuten mee.
Roer de groente-kruidenmix erdoor en wok tot het droog begint te worden.
Voeg dan de mihoen en het selderijgroen toe en wok nog 3 minuten.
Schep de gewokte mihoen in 4 diepe borden of kommen.
Variatie
Vervang het pepertje door 1 à 2 theelepels sambal naar keuze.