Mie goreng met komkommersalade

Mie goreng met komkommersalade

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • ½ komkommer
  • 1 rode peper
  • 4 takjes selderij
  • azijn
  • 150 g volkoren mie
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 tomaten
  • 100 g taugé
  • 2 eetl. olie
  • 150 g varkenspoelet
  • 150 g geschaafde witte kool
  • 1 eetl. kecap manis
  • 50 g garnalen

Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte.
Snijd de komkommer in boogjes.
Was de peper.
Verwijder eventueel de pitjes en snijd de peper in reepjes.
Was de selderij en knip het klein.
Maak een salade van de komkommer, een deel van de reepjes peper, de selderij en wat azijn en zet even weg.
Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de uien schoon, snijd de ui in snippers en de bosuitjes in ringen.
Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Was de taugé en laat dit in een zeef uitlekken.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak daarin het poelet met peper bruin.
Bak de ui, de bosui, de wortel en de witte kool enkele minuten mee.
Voeg de stukje tomaat toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
Voeg de uitgelekte mie, de taugé , de kecap en de garnalen toe en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen heet worden.
Geef de komkommersalade erbij.

Gebruik de rest van de komkommer voor een pittige koriander-komkommersalsa met kip.

Gesneden groente over?

Bron: Voedingscentrum

Terug