Massaman curry

Massaman curry

voor 4 - 6 personen

  • 35 cl kokosmelk
  • 1 kg runderlappen of sukadevlees
  • 2 à 3 aardappelen, grof gesneden
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 limoen
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 3 rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember, of 1 theel. poeder
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. komijnpoeder (djintan)
  • 3 theel. vissaus
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. trassi (garnalenpasta)
  • 1 theel. bruine suiker
  • ½ theel. kaneel

Snijd de runderlappen in grove stukken en bak in een flinke scheut olie in een braadpan enkele minuten aan tot ze dichtgeschroeid zijn.
Als je een kleine pan hebt moet dit misschien in twee delen.
Maak de curry met behulp van de keukenmachine of kom van je staafmixer.
Doe hiervoor de rode ui, rode pepers, knoflook, sereh (zonder de harde onderkant en ontdaan van het buitenste blad), trassi, koriander, komijn, kaneel, bruine suiker, gember, vissaus en een ½ theel. zout in de mixer en maak hier een gladde pasta van.
Doe de currypasta bij het vlees en bak de curry op matig vuur even mee met het vlees.
Voeg nu 35 cl warm water toe en een verkruimeld runderbouillonblokje.
Voeg ook de kokosmelk toe.
Meng alles goed door elkaar en laat nu minstens 2½ uur op laag vuur met deksel op de pan pruttelen.
Bij onze inductieplaat is dat afwisselend stand 2 of 3 van 9.
Voeg een half uurtje voor het serveren de aardappelen toe bij het vlees en laat deze een half uur mee pruttelen op iets hoger vuur.
Laat de deksel van de pan zodat het geheel wat kan indikken.
Knijp voor het serveren wat limoensap over het vlees.
Serveer met witte rijst.

Bron: Smaakmenutie

Terug