Mango

Mangga

Mango

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 3 stevige, niet te rijpe, mango’s
  • 4 aardbeien
  • 2 kiwi’s

Een mango op de lange smalle kant zetten.
Zo dicht mogelijk langs pit helft van vrucht eraf snijden.
Op dezelfde manier aan andere kant andere helft van pit snijden.
Aan snijkant dwars op de draad van vruchtvlees smalle plakjes van 3 millimeter dik insnijden zonder door schil te gaan.
Deze plakjes in lucifers snijden (3 millimeter breed) zonder door schil te gaan.
Voorzichtig schil omhoog duwen zodat “waaier” ontstaat.
Op een bord leggen.
Op dezelfde manier de andere mango’s breiden.
Aardbeien voorzichtig wassen.
Met keukenpapier droogdeppen.
De aardbeien kruislings in vieren snijden tot ¼ centimeter van het groene kroontje.
Beetje openvouwen.
1 aardbei in het midden van de mango zetten.
Kiwi’s dun schillen en in 14 plakjes snijden.
Bord garneren met 3 plakjes kiwi.
De mango garneren met 1 aardbei en ½ plakje kiwi.
Tot aan het opdienen luchtig afgedekt en koel wegzetten.

Bron: Esther's recepten

Terug