Maleisische Nyonya kipcurry

Maleisische Nyonya kipcurry

  • 5 à 10 gedroogde Spaanse pepers
  • 5 grote sjalotten of 2 kleine uien, in vieren gedeeld
  • 1 stengel citroengras, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • 1 eetl. komijn
  • 1 eetl. venkel
  • 1 eetl. kurkuma
  • 12 cl plantaardige olie
  • 4 kippendijen, gehakt, 500 g
  • 6 krieltjes, geschild en in vieren gedeeld
  • 4 takjes kerrieblaadjes, ca. 40 blaadjes
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 steranijs
  • 1 eetl. zout
  • 1 eetl. suiker
  • 2 pandan bladeren, geknoopt
  • 80 cl kokosmelk

Zet een ketel op de kookplaat en doe de gedroogde pepers in een kom en bedek ze vervolgens met kokend water.
Laat de pepers even weken terwijl je de groenten grof hakt.
Als de pepers gerehydrateerd zijn, snij je ze doormidden en verwijder je de zaadjes.
Neem een blender en voeg alle ingrediënten van de pasta toe, samen met de geweekte pepers.
Pureer tot een gladde pasta.
Als het te lang duurt, voeg dan een beetje meer olie toe.
Neem een grote pan of wok en voeg op een laag vuur en spatel al je pasta erin (onthoud dat er olie in de pasta zit, dus het is niet nodig om er meer olie aan toe te voegen).
Kook je de pasta langzaam gedurende 20 minuten onder regelmatig roeren.
Haast je niet en onderschat niet het belang van het koken van de pasta.
Bedenk dat dit nog steeds rauwe ingrediënten zijn en het langzame koken de basis voor deze kerrie is.
Voeg al je kerrie-ingrediënten toe aan de pan en roer ze goed door en laat ze vervolgens op een zacht vuurtje 30 à 40 minuten staan.
Controleer of de krieltjes zacht en kippengehakt mals is en verwijder vervolgens de pandan, kerrieblaadjes, steranijs en kaneelveer en serveer met rijst of roti.

Bron: The wandering Matilda

Terug