Kon-chijeu, Maïskaas

Kon-chijeu, Maïskaas

  • 1 blikje ongezouten maïs,432 g
  • 120 g ui, gesnipperd
  • rode paprika (of wortel)
  • groene paprika
  • een snufje zout
  • 1 eetl. ongezouten boter
  • 8 cl mayonaise
  • 1 eetl. suiker
  • 140 à 170 g mozzarella-kaas, dun gesneden
  • 50 g witte kleefrijstcake, in kleine stukjes gesneden

Meng de gesnipperde ui, rode paprika, groene paprika en een snufje zout in een kom en meng ze goed door elkaar.
Laat het 5 minuten zitten voordat u alles in een katoenen doekje wikkelt en het overtollige water eruit knijpt.
Verwarm een ovenvaste, zware koekenpan of pan en voeg de boter en de maïs toe.
Roer en kook gedurende 2 tot 3 minuten tot de maïs alle boter absorbeert.
Voeg de groenten toe en roer gedurende 30 seconden.
Haal van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
Voeg de mayonaise en suiker toe en meng goed.
Verhit een gietijzeren pan op de kookplaat.
Voeg het maïsmengsel toe, en voeg dan de kaas toe bovenop de maïs en de rijstcake bovenop de kaas.maiskaas
Dek af en kook op middelhoog vuur gedurende 3 tot 4 minuten tot de maïs sissend is.
Zet het vuur lager en kook een paar minuten tot de kaas een beetje gesmolten is.
Verwarm ondertussen de oven.
Plaats de pan op het 3e rek van de oven.
Laat het bakken tot alle kaas een beetje verschroeid is en de rijstcake goed gaar is.
Haal het vuur van het vuur en serveer direct.

Bron: Maangchi

Terug