Filippijnse macaroni kippensoep

Filippijnse macaroni kippensoep

  • 3 theel. boter
  • 100 g ongekookte elleboog-macaroni
  • 2 kipfilets
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • ½ ui, gesnipperd
  • 2 hotdogs, gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 2 stelen selderij, in stukjes gesneden
  • 12½ cl koffiemelk
  • zout & peper, naar smaak
  • 1 kippenbouillonblokje, voor extra smaak
  • 150 cl water

Doe de kip in een pan, voeg water toe en breng het aan de kook.
Laat het geheel 20 minuten koken.
Haal de kip uit het water en zet hem opzij.
Voeg de macaroni toe terwijl het water in de pan nog kookt.
Laat 10 à 12 minuten sudderen, voeg de wortelen en selderij toe in de laatste 5 minuten.
Terwijl u wacht tot de macaroni gaar is, snijdt u de kip in blokjes of trek het hem in stukken met behulp van twee vorken.
Smelt de boter in een koekenpan en bak vervolgens de knoflook, ui, hotdog en kip.
Als de kip licht gebruind is, voeg dan de rode paprika toe en bak alle ingrediënten in de koekenpan nog een minuut bij elkaar.
Doe alle ingrediënten uit de koekenpan voorzichtig in een pan.
Voeg de melk toe en roer het geheel om.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg voor meer smaak een kippenbouillonblokje toe en roer tot het opgelost is.
Serveer warm.

Bron: Pinoy recipe at Iba Pa

Terug