Luie babi kecap

Luie babi kecap

  • 500 g varkensschouder (procureur) of
    schouderkarbonaadjes
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 grote ui, in flinters
  • 5 cm verse gember, gehakt
  • scheutje olie
  • 8 eetl. kecap manis
  • 1 rode peper, met zaad en al gehakt, of wat meer
  • sap van 1 limoen

Snijd het vlees in blokken, verwijder van de karbonaadjes het bot, of kijk je slager lief aan.
Fruit de knoflook met de ui en de gember aan in olie tot de knoflook goudbruin kleurt.
Voeg dan het vlees toe en schep om.
Voeg de kecap, de rode peper en zout toe, plus het limoensap en een half glaasje water.
Sluit de pan en laat heel zachtjes sudderen tot het vlees zacht is, wat anderhalf à twee uur duurt.
In de snelkookpan is 30 minuten genoeg.

Erbij: donzige witte rijst natuurlijk.

Bron: Onno Kleyn

Terug