Loempia's

Loempia's

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

    • voor het pannenkoekenbeslag
  • 250 g gezeefd tarwemeel of bloem
  • 1 ei
  • ca. 40 cl (soja)melk
  • evt. 1 theel. wijnsteenbakpoeder
  • olijfolie
  • 1 snuifje zout
    • voor de vulling
  • 2 wortels
  • 6 lente-uitjes
  • 200 g sojascheuten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. sojasaus
  • 1 theel. kerriepoeder
  • eventueel ½ theel. geelwortelpoeder

Maak eerst een pannenkoekendeeg voor hartige pannenkoeken.
Klop het ei los en voeg meel, melk, bakpoeder en zout toe.
Roer goed.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Laat het deeg even rusten (ca. 30 minuten).
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg als die heet is een pollepel beslag toe.
Laat de pannenkoek aan de onderkant lichtjes bruin kleuren, keer hem om en bak de andere kant.
Snijd de wortels in dunne reepjes.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Verhit de olijfolie.
Bak de ui en de wortel samen met de kerrie, het geelwortelpoeder en de sojasaus op een zacht vuur.
Voeg na 8 minuten de sojascheuten toe en bak nog enkele minuten.
Vul de pannenkoekjes en vouw ze als een loempia dicht.
Bestrijk de buitenkant met een beetje olijfolie.
Zet ze 15 minuten in de oven (180 °C).
Leg na 5 minuten een deksel op de schaal om uitdrogen te voorkomen.

Variant
Voeg stukjes tempeh, tofu, seitan of kip toe aan de vulling.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug