Lamsvlees met granaatappelsaus

Lamsvlees met granaatappelsaus

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 granaatappel
  • 250 g lamskotelet
  • zout & peper
  • 1 eetl. olie
  • 20 cl lamsbouillon
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. maïszetmeel
  • 1 theel. suiker

Snijd de bloesem uit de granaatappel in de vorm van een wig, breek de vrucht in 2 helften.
Verwijder de zaadjes uit één helft, pers de andere helft uit.
Kruid de lamskotelet met zout en peper en bak het in hete olie 2 minuten aan elke kant.
Haal uit de pan en laat rusten, gewikkeld in aluminiumfolie.
Blus de pan af met lamsfond en balsamicoazijn, breng aan de kook en verdik met maizena saus.
Voeg de granaatappelpitjes en het sap toe en breng op smaak met zout, peper en suiker.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

Serveer met couscous.

Bron: essen & trinken

Terug