Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de lamsschouder in blokjes van 2 Ć 3 cm en zout ze.
Snijd de uien in fijne blokjes.
Snijd de knoflook fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en schroei het vlees hierin op een hoog vuur dicht.
Voeg de uien en knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Bestrooi het vlees met paprika en kerrie en meng de tomatenpuree erdoor.
Giet de bouillon erbij en voeg de in blokjes gesneden vijgen toe.
Breng alles aan de kook en laat het afgedekt op matig vuur 1 uur sudderen.
Schil intussen de wortelen en snijd ze kruiselings doormidden.
Snijd de helften in de lengte in achtsten.
Snijd de courgettes op dezelfde manier.
Voeg na 30 minuten de groenten toe aan het vlees.
Bereid aan het einde van de kooktijd de couscous met 20 cl water, zout en 1 eetlepel olie volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met het lamsvlees.