Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de tofu in grote blokken en bestrooi rondom met zout.
Schenk een laagje (zonnebloem)olie in een pan of wok en bak de tofu rondom goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg tevens de kokosmelk toe samen met sereh en optioneel het sap van een 1/2 limoentje.
Maak de taugé schoon en kook 4 eieren halfzacht.
Wel de eier- of rijstnoedels volgens de verpakking.
Je kan overigens ook mie of mihoen gebruiken.
Wok de garnalen even kort aan.
Dit is optioneel, je kan ze ook even kort meekoken in de soep.
Of laat ze achterwege als je liever vegetarisch eet.
Je zou ook visballetjes toe kunnen voegen.
Maak een diep bord op door eerst wat noedels op het bord te doen, vervolgens wat taugé en eventueel de garnalen.
Schenk de kokend hete soep over het bord en maak af met lente-ui, rawit, verse peterselie en natuurlijk een eitje.
Voeg naar smaak sambal toe.