Kung Po Kai

Kung Po Kai

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 à 2 eetl. hoisinsaus
  • 1 à 2 riante eetl. oestersaus
  • 1 theel. sambal
  • rijst
  • een handje cashewnoten

Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en meng met de oestersaus.
Zet even weg.
Snijd de rode en gele (of groene) paprika in stukjes en de lente ui in ringetjes.

Kung Po Kai
Kung Po Kai
Kung Po Kai

Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar.
Let op: vooral niet roeren/wokken.
Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe.
Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'.
Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
Voeg nu de hoisinsaus toe en de sambal.
Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en cashewnoten.

Bron: Smaakmenutie

Terug