Kung Pao

Kung Pao

  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 100 g sugar snaps
  • 250 g kipfilet
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. rijstazijn
  • 1 theel. maizena
  • 3 eetl. wokolie
  • 125 g taugé
  • ½ theel. Szechuan peper
  • 1 theel. sambal manis
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 50 g pinda's

Snijd de rode paprika in reepjes, de ui in halve ringen en halveer de sugar snaps.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Schil en rasp de gemberwortel.
Meng in een kom de gember met 2 eetlepels donkere sojasaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel zoete dikke ketjap, 1 theelepel suiker en 1 eetlepel rijstazijn.
Schep 1 theelepel maizena door de kipblokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
Schep ze uit de pan en houd ze apart.
Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak hierin de uiringen samen met de paprika, de sugar snaps en de taugé kort.
Voeg een halve theelepel Szechuanpeper, 2 theelepels chili paste en 1 theelepel knoflook paste toe en bak ze kort mee.
Blus de groenten af met het sojasausmengsel.
Voeg de kipblokjes en de pinda's toe en warm alles kort door.

Lekker met witte rijst.

Bron: Conimex

Terug