Kuku sibzamini - کوکو سیب زمینی

vegetarische Spaanse tortilla op z'n Perzisch

Kuku sibzamini

  • 200 g iets kruimige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 sprieten bieslook
  • 4 trostomaten
  • plukje saffraan
  • 1 eetl. olijfolie
  • 5 eieren
  • 1 eetl. tarwebloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • ¼ theel. kurkuma
  • 2 theel. citroensap
  • 80 g feta 10%
  • 1 volkoren platbrood of 8 volkoren boterhammen
  • quichevorm van ongeveer 25 cm Ø
  • bakpapier

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes in weinig water gaar.
Pel de ui en de knoflook.
Snijd de ui klein.
Was de peper en snijd hem fijn.
Was de bieslook en hak het fijn.
Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Laat de saffraan 5 minuten weken in 1 eetl. heet water.
Giet de aardappelblokjes af en stamp ze tot grove stukken.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de ui met de peper tot de ui begint te karamelliseren, ongeveer 10 minuten.
Pers de knoflook er bovenuit en fruit nog een paar minuten mee.
Doe de eieren in een grote kom en klop ze luchtig en licht schuimig.
Voeg de bloem, bakpoeder, kurkuma, saffraanwater, citroensap en bieslook toe en meng goed.
Verkruimel 65 g van de feta en roer het door het eimengsel.
Voeg het ui-mengsel en de aardappelen toe en meng alles goed door.
Zet de oven aan op 200 °C.
Bekleed de vorm met bakpapier.
Giet het mengsel in de vorm.
Leg de tomatenplakken er voorzichtig bovenop.
Bak de kuku in de oven 25 à 30 minuten tot de kuku gaar is, mooi gerezen en de bovenkant licht goudbruin is gekleurd.
Laat de kuku 5 minuten afkoelen in de vorm en strooi er de overgebleven feta overheen.
Serveer de kuku in punten of in blokjes en geef er brood bij.

Bron: Neda Oliai
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug