Krengsengan

Gekruid vlees

Krengsengan

voor 2 Ć  3 personen

  • 250 g rund- of schapenvlees zonder been
  • 2 eetl. petis udang
  • 2 tomaten, geblancheerd, gepeld en kleingesneden
  • 2 eetl. kecap manis
  • 3 eetl. slaolie
  • heet water
  • 6 sjalotjes of 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 lombok rawit
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper

Het vlees in dobbelstenen van 2 centimeter snijden.
De petis udang door de fijngemaakte ingrediƫnten roeren en het vlees met dit mengsel insmeren.
De tomaten en de kecap manis toevoegen.
De olie op een middelgroot vuur verwarmen.
Het vleesmengsel hierin 5 minuten bakken.
Het vuur temperen.
Zoveel heet water bijschenken dat het vlees onder staat.
Laten sudderen tot het vlees gaar is.
Afproeven en opdoen.

Serveren met gekookte witte rijst, groenten en een sambalan.

Bron: Astrid Veltman

Terug