Pikante Koreaanse komkommer pickles

Pikante Koreaanse komkommer pickles

voor 6 porties

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 450 g komkommer
  • 1½ theel. fijn zeezout
  • 1 eetl. gochugaru, Koreaanse chilivlokken of rode chilivlokken
  • 1 theel. rijstazijn
  • 1 theel. geroosterde sesamolie
  • 2 Ć  3 theel. suiker
  • 1 theel. geroosterde sesamzaadjes, optioneel
  • 1 klein teentje knoflook, gehakt, optioneel

Snij de komkommer in stukjes van 1½ cm.
Doe de komkommerschijfjes in een vergiet boven een grote kom.
Bestrooi de komkommers met het zout en schud ze voorzichtig door elkaar.
Laat de komkommers 30 tot 60 minuten met rust.
Het zout haalt het water uit de komkommers.
Knijp ze vervolgens stevig uit om nog meer water uit de komkommers te halen.
Doe dit in kleine beetjes om het meest effectief te zijn.
Leg de komkommerstukjes op een schone keukenhanddoek of rollen papieren handdoeken en rol de handdoeken strak om de enkele laag komkommers heen om nog meer water uit de komkommers te persen.
Leg de schijfjes in een middelgrote kom.
Voeg eventueel de knoflook toe.
Voeg de pepervlokken, rijstazijn, sesamolie en suiker toe.
Schud alles goed door elkaar.
Voeg de sesamzaadjes toe, als je ze wilt gebruiken.
Dek de komkommerschijfjes af en koel ze af voor minstens 30 tot 60 minuten.
Hoe langer je de schijfjes bewaard, hoe minder knapperig ze worden.

Opmerkingen
Ze worden traditioneel geserveerd als voorgerecht met een scala aan andere soortgelijke kleine gerechten bij de Koreaanse maaltijden. We vinden ze lekker in een broodje, naast gegrild vlees, of met roerei. Ze staan er zelfs om bekend te serveren met cocktailprikkers, om de vingers schoon te houden, bij cocktails, martini's in het bijzonder.

Bron: The spruce eats

Terug