Koreaanse gehaktballetjes

Koreaanse gehaktballetjes

  • 700 g soba noedels
  • 500 g kleine vegetarische gehaktballen
  • 30 g zonnebloemolie
  • 25 cl teriyaki saus
  • 5 eieren
  • 1 bos lente-uitjes
  • 500 g kimchi
  • 20 g sesamzaadjes, gemengd
  • 20 g bosui, groen
  • ½ bakje shiso purple cress

Kook de soba noedels gedurende 6 minuten in kokend water.
Rijg de ontdooide vegetarische balletjes per drie stuks aan een houten prikker.
Bak de balletjes in wat olie bruin en voeg de teriyaki saus toe.
Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
Snijd de lente-ui in stukken en bak ze in wat olie.
Snijd de kimchi julienne en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Verdeel de soba noedels over de kommen samen met de kimchi, vegetarische balletjes, saus, lente-ui en een half eitje.
Maak de soba noedels af met de bosui en shiso.

Bron: Unilever Food Solutions

Terug