Kool-preischotel

Báicài jiǔcài

voor 2 personen

  • 125 g witte kool
  • 125 g prei
  • 125 g Chinese kool
  • 1 à 2 eetl. sojasaus
  • 1 à 2 eetl. vruchtenazijn
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. pruimensaus
  • zout & versgemalen witte peper
  • ¼ theel. kurkuma
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook

De stronk verwijderen van de witte kool en Chinese kool en de bladeren in ongeveer 1 cm brede repen snijden.
De koolbladeren wassen en laten uitlekken.
De prei in de lengte halveren, wassen en in stukjes snijden.
De olie verhitten in een wok en de groenten hierin roerbakken.
Sojasaus, vruchtenazijn, suiker en pruimensaus erdoor roeren.
De groenten kruiden en bestrooien met de bieslook.

Bron: Esther's recepten

Terug