Kolak pisang

Banaan in klappermelk gekookt met palmsuiker

Kolak pisang

  • 2 bakbananen, rijpe
  • 4 kopjes kokosmelk
  • 168 g palmsuiker, in kleine stukjes gesneden
  • 1 zoete aardappel (optioneel)
  • 150 g palmvruchten (optioneel)
  • 4 pandan bladeren

Kook de palmvruchten in water voor ongeveer 15 minuten of tot ze zacht zijn.
Optioneel: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2½ cm.
Kook ongeveer 10 minuten of tot ze zacht zijn.
Zeef de vruchten in een vergiet en giet wat koud water om het koken te stoppen.
Breng de kokosmelk in dezelfde pot aan de kook en roer.
Voeg de palmvruchten en de palmsuiker toe.
Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Voeg 4 gebonden pandanbladeren toe.
Goed roeren.
Snijd de bakbananen in partjes van een 1½ cm en voeg ze toe in de pan met de zoete aardappelen (optioneel).
Goed roeren.
Zet het vuur weer aan de kook en serveer het in een individuele kom.

Opmerking
Kolak is een Indonesisch dessert gemaakt met palmsuiker, kokosmelk en pandanusblad. Wanneer er bananen worden toegevoegd, wordt het kolak pisang genoemd.

Bron: Mike Benayoun

Terug