Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

  • 450 g kipfilet, 2 stuks
  • 350 g tomato frito, 1 pakje
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theel. garam massala of kerriepoeder
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder of verse gember
  • 10 cl Griekse yoghurt
  • peterselie, optioneel

Snijd de kipfilets in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout en peper.
Bak de kip in een scheutje olijfolie rondom bruin en gaar.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes of blokjes en de courgette in halve maantjes.
Snipper tevens de sjalotten, of ui en snijd de knoflooktenen fijn.
Haal de kip uit de pan en zet even weg.
Voeg wat olijfolie toe aan de pan en fruit de sjalot en knoflook even een minuutje aan.
Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak al omscheppend een minuut of 5 à 7 op middelhoog vuur.
Schenk nu de tomato frito over het geheel samen met garam massala of (goede) kerriepoeder, paprikapoeder, komijn en gemberpoeder.
Meng alles grondig door elkaar en voeg tevens de kip weer toe aan het geheel.
Roer nu ook de yoghurt door het gerecht zodat het extra romig wordt.
Laat met deksel (schuin) op de pan nog een minuut of 5 pruttelen.

Serveer met witte rijst en (optioneel) verse peterselie.

Bron: Smaakmenutie

Terug