Kip teriyaki met rijst en groenten

Kip teriyaki met rijst en groenten

voor 3 à 4 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g kipdij- of filet
  • 200 g sugar snaps, 1 zakje
  • 200 g rijst
  • 6 cl sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kleine broccoli
  • 1 bosje lente-ui
  • ½ winterpeen
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. sesamolie

Snijd de kipdij- of kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout.
Bak de kip in een scheutje olie rondom aan.
De kip hoeft nog niet gaar te worden.
Snijd ondertussen de rode peper en knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip verkleurd is.
Fruit 1 à 2 minuten mee met de kip.
Voeg nu de rijst toe samen met 50 cl water.
Meng even goed door elkaar en laat 10 minuten met deksel op de pan pruttelen.

Kip teriyaki met rijst en groenten
Kip teriyaki met rijst en groenten

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, winterpeen in dunne ringetjes en de lente-ui eveneens in ringetjes.
Maak ook het teriyaki sausje door de sojasaus te mengen met bruine suiker, gembersiroop en sesamolie.
Haal na 10 minuten het deksel van de pan en roer even door het geheel.
Plaats vervolgens de broccoli, sugarsnaps, winterpeen en lente-ui op de rijst en laat nogmaals 10 minuten stomen.
Even in de gaten houden, want het mag niet droogkoken natuurlijk.
Schenk vervolgens de teriyakisaus over het geheel en meng de gestoomde groenten met de rijst, kip en teriyakisaus.
Serveer direct.

Lekker met sriracha saus (spicy!).
Houd je van wat minder pittig, kies dan voor chilisaus.

Bron: Smaakmenutie

Terug