Kip tandoori

Kip tandoori

voor 2 à 3 personen

  • 450 g kip(dij)filet
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen (sap)
  • 2 theel. kurkuma
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. komijnzaad
  • 2 theel. kerrie of garam massala
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 25 cl Griekse yoghurt
  • verse peterselie

Snijd circa de kipdijfilet of kipfilet in hapklare stukjes en plaats in een ruime (meng)kom en bestrooi met zout.
Voeg vervolgens de (olijf)olie toe en meng door de kip.
Voeg nu ook de kurkuma, koriander, komijnzaad, kerriepoeder, gemberpoeder en cayennepeper (of meer als je van spicy houdt) toe.
Meng alles goed door elkaar zodat de kip goed bedekt is.
Schenk de Griekse yoghurt door het geheel samen met het sap van de citroen.
Zet afgedekt minimaal 1 uur in de koeling.
Langer mag ook, dan trekt het er nog beter in.
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even aan.
Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe (inclusief overgebleven marinade) en bak de kip op middelhoog vuur al omscheppend tot deze gaar is en de saus is ingedikt.
Dit duurt ongeveer 15 à 20 minuten.
Voeg wat water toe als de saus te snel indikt.

Serveer met witte rijst, peterselie, komkommer en natuurlijk naanbrood.

Bron: Smaakmenutie

Terug