Kip met paprika & chilipeper

Jī pèi dēnglóng jiāo hé làjiāo

Kip met paprika & chilipeper

  • 250 g Chinese eiermie
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 3 eetl. woksaus hoisin
  • 1 theel. chilipeper, uit molen
  • 3 paprika’s
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 eetl. maizena
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 blik minimaïskolfjes, à 425 g, in stukjes van 1 cm

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen de azijn, woksaus en een ½ theelepel chilipeper in een kommetje.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een halve centimeter breed.
Bestrooi de kip met de rest van de chilipeper, de maïzena en het zout.
Verhit 2 eetlepels. olie in een wok en roerbak de kip in 6 minuten goudbruin.
Schep de kip uit de wok.
Maak de wok schoon.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en minimaïskolfjes 4 minuten.
Doe de kip en saus erbij en warm nog 2 minuten door.
Doe de mie in 4 kommen en schep het kipmengsel erop.

Bron: Esther's recepten

Terug