Hele kip uit de oven – Peking stijl

Hele kip uit de oven – Peking stijl

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 hele kip
  • ½ eetl. vijfkruidenpoeder
    • voor de marinade
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. kecap
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 5 à 6 dunne plakjes gember
  • 1 theel. vijfkruidenpoeder
  •  
    • saus om de kip te bedekken
  • 2 eetl. honing

Verwarm de oven voor op 180 °C en bestrijk de binnenkant van de hele kip met de five spice kruiden.
Combineer alle ingrediënten voor de marinade en zet de hele kip in een grote zak of kom en zorg dat je de hele kip goed insmeert met de marinade.
Laat minimaal 4 uur marineren, liefste zelfs de hele nacht.
Haal de kip uit de koelkast 30 minuten voor het koken en doe de gember die ook bij de marinade zat in de kip.
Zet de hele kip op een rooster in de oven, zodat ook de onderkant goed geroosterd kan worden.
Kook de overgebleven marinade in een kleine pan voor 5 à 10 minuten en voeg aan het einde van de kooktijd de honing toe om er zo een saus van te maken.
Om de 20 minuten bedruip je de kip even met de olie die uit de kip komt.
Gedurende de laatste 30 minuten bedruip je de hele kip elke 10 à 15 minuten met de saus.
Verwijder kip na ongeveer 1 uur en 30 minuten uit de oven en laat de kip 10 à 15 minuten rusten.

Serveer de kip met rijst en wat fijn gesneden bosui.

Bron: Kookse.tv

Terug