Kip Madras

Kip Madras

  • 600 g kipdijfilet
  • 400 g tomatenblokjes, 1 blik
  • 1 ui
  • 1 (of 2) rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theel. garam massala
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. gemberpoeder
  • ½ theel. kurkuma
  • snuf chilipoeder
  • witte rijst, gekookt
  • verse koriander
  • naanbrood

Hak met de foodprocessor of kom van de staafmixer de ui, rode peper en knoflooktenen tot een fijne pasta.
Fruit het mengsel enkele minuten aan in een scheutje olie op matig vuur.
Voeg de. garam massala, komijn, ketoembar, gemberpoeder, kurkuma en een snuf chilipoeder toe aan het geheel en bak op laag vuur (al omscheppend) even mee.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi deze rondom met zout.

Kip Madras
Kip Madras

Voeg de kip toe aan de pan en bak op matig vuur al omscheppend circa 10 à 15 minuten mee.
De kip hoeft nog niet gaar te worden.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel nu een minuut of 20 zachtjes sudderen.
Af en toe wel even roeren.
Serveer met rijst, naanbrood en verse koriander.

Bron: Smaakmenutie

Terug