voor 2 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Schil de gember en rasp het stukje.
Was de tomaten en snijd ze klein.
Hak de cashewnoten klein.
Snijd de kip in blokjes.
Fruit de ui, de knoflook en de gember in 1 eetlepel olie.
Bak de garam masala mee tot het gaat geuren.
Voeg de stukjes tomaat en de cashewnoten toe en bak dit kort mee.
Pureer het mengsel met de staafmixer.
Verhit de kruidenpasta met de kip in de pan en voeg de yoghurt en het kaneelstokje toe.
Laat de kip met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
Roerbak de spitskool in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
Geef de spitskool en de rijst bij de Indiase kip korma.
voor 2 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Gebruik de kom van de (staaf)mixer en mix de amandelen zeer fijn (als meel).
Voeg de garam masala, gember, kurkuma, koriander, kardemom, knoflooktenen en een flinke snuf zout en peper toe en mix door het geheel.
Schenk nu de passata en Griekse yoghurt erbij en mix (of meng) grondig.
Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en plaats in een ruime (meng)kom.
![]() |
![]() |
![]() |
Schenk de marinade bij de stukjes kip en laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Langer mag natuurlijk ook.
Snijd de ui of sjalotten redelijk grof en stoof in een scheut olie op matig vuur enkele minuten met de deksel op de (braad)pan tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de gemarineerde kip, inclusief de overgebleven marinade, toe aan de pan en stoof circa 30 minuten met deksel op de pan tot de kip gaar is.
Roer geregeld door de pan.
Roer op het eind nog 1 flinke eetlepel crème fraîche door het geheel en maak af met verse koriander of peterselie en met lente-ui.
Serveer met de overgebleven crème fraîche, witte rijst (of naan) en bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli.