Pakistaanse kip karahi

Pakistaanse kip karahi

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 450 g kipdijfilet
  • 400 g gepelde tomaten, 1 blik
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper of groene, optioneel
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 à 3 eetl. yoghurt
  • 2 theel. garam masala
  • 1 theel. djintan
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. kurkuma
  • verse koriander
  • verse gember, 5 cm
  • naanbrood of roti(vellen)

Snijd 450 à 500 g kipdijfilet in grove stukken.
Verhit een flinke scheut olie in de wok en bak de kip in enkele minuten al omscheppend bruin.
De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Pers alvast de knoflooktenen en stamp met een vijzel een stukje gember van ca. 3 cm tot pasta (je kan eventueel ook kant-en-klare gemberpasta gebruiken).
Voeg de knoflook en gember toe aan de kip en bak al omscheppend een minuutje mee.
Voeg nu de gepelde tomaten toe.
Zet het vuur wat lager en laat circa 10 minuten pruttelen.
Geregeld even omscheppen.

Pakistaanse kip karahi
Pakistaanse kip karahi
Pakistaanse kip karahi

De saus zal behoorlijk indikken.
Voeg de koriander, djintan, cayennepeper, kurkuma en garam masala toe.
Vermeng grondig door het geheel.
Voeg tot slot de yoghurt toe en schep door het geheel.
Laat nog even zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen een handje verse koriander fijn.
Snijd ook de gember julienne, lente-ui en rode of groene peper in ringetjes (optioneel) en voeg naar smaak toe aan het geheel.

Serveer met witte rijst, naan of roti.

Bron: Smaakmenutie

Terug